BiH: U septembru četiri manifestacije organskih proizvoda

Bez autora
Aug 29 2010

Asocijacije organskih proizvođača SBK-a i ZDK-a u septembru organizuju četiri manifestacije organskih proizvoda - u Travniku, Zenici, Visokom i Brezi. Manifestacije su osmišljene kroz programe promocija, edukacija i degustacija. Tako se u Travniku 16. i 17. septembra održava Treći sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju "Travnik 2010". U Zenici će od 22. do 24. septembra biti održan Sajam poljoprivrede i organske proizvodnje "Zenica 2010". Dani organske proizvodnje Visoko 2010" održat će se 27. septembra, a dan kasnije i "Dani organske proizvodnje Breza 2010". Sajamovi i manifestacije organiziraju se radi upoznavanja javnosti i jačanja svijesti o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organski proizvedenih proizvoda. Između ostalog, cilj spomenutih manifestacija jeste ukazivanje na činjenicu da u oblasti organske proizvodnje postoje veliki potencijali koji mogu poboljšati stanje u lokalnim sredinama u BiH i to putem zapošljavanja i samozapošljavanja.

BiH: U septembru ;etiri manifestacije organskih proizvodaAsocijacije organskih proizvođača SBK-a i ZDK-a u septembru organizuju četiri manifestacije organskih proizvoda - u Travniku, Zenici, Visokom i Brezi.

Manifestacije su osmišljene kroz programe promocija, edukacija i degustacija. Tako se u Travniku 16. i 17. septembra održava Treći sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju "Travnik 2010".

U Zenici će od 22. do 24. septembra biti održan Sajam poljoprivrede i organske proizvodnje "Zenica 2010".

"Dani organske proizvodnje Visoko 2010" održat će se 27. septembra, a dan kasnije i "Dani organske proizvodnje Breza 2010".

Sajamovi i manifestacije organiziraju se radi upoznavanja javnosti i jačanja svijesti o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organski proizvedenih proizvoda.

Između ostalog, cilj spomenutih manifestacija jeste ukazivanje na činjenicu da u oblasti organske proizvodnje postoje veliki potencijali koji mogu poboljšati stanje u lokalnim sredinama u BiH i to putem zapošljavanja i samozapošljavanja.

Pokrovitelji manifestacija su Federalno ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poljoprivrede SBK-a i Ministarstvo poljoprivrede ZDK-a, te općine domaćini - Travnik, Zenica, Visoko i Breza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik